Muse slot

Det där med att ha en egen musa. Det tycks vara förunnat de stora poeterna och konstnärerna. Men med slotspelet Muse kan man i alla fall fantisera om hur det skulle vara. Lite bakgrund är att muserna i grekisk och romersk mytologi var de gudinnor som inspirerade poeter, konstnärer, filosofer och intellektuella.

Slotspelet Muse är alltså inspirerat av antikens Grekland. Spelet går ut på att de tre muserna ska leda spelaren från en by vid havet till Olympen, i Olympen väntar så klart en massa free spins. De tre muserna representerar konst, musik och litteratur och alla har de sina funktioner.

Spelets upplägg

Muse har som de flesta slots 5 hjul och 3 rader, antalet vinstlinjer uppgår till 25. De olika vinstsymbolerna är bland annat en harpa, en färgpalett, vindruvor och en skål med vin.

Wild-symboler finns det också så klart och dessa kommer i form av någon av de tre muserna kan snurras fram på hjul 2, 3 och 4. En sådan symbol ersätter alla andra symboler förutom scatters. Muse har faktiskt tre olika typer av wildsymbomler; sticky wild, expanding wild och x2 wild.

Sticky wild är en wild-symbol som först fungerar som en vanlig wild och sedan, som namnet antyder, stannar kvar även under nästa runda. Expanding wilds gör så att hela hjulet täcks av en större wildsymbol. X2-wilds dubblar alla vinster den är delaktig i!

När du spelar Muse slot kan du vinna mer pengar genom scatter-symbolerna. 3 scatters ger 10 free spins, 4 scatters ger 20 free spins och om du får 5 scatters genererar det 30 gratis free spins. Och notera att om det kommer upp wild-symboler under ditt bonusspel så blir de mer värdefulla. Visas en wild-symbol under bonusspelet så singlas den och omvandlas till antingen sticky x2, expanding x2 eller sticky expanding wild.

När det kommer till insats så kan du satsa allt från 2,50 kr till 1 250 kr. Kombinationen av de frikostiga wildsystemet och scatterbonusarna gör att man kan vinna upp till 590 000 mynt vilket är ganska mycket för ett spel utan någon progressiv jackpott. So go for it!